Υλικά

  • 3 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • 3 χρωματιστές Πιπεριές (κομμένες μπαστουνάκια )
  • 2 Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα )
  • 5 Ντομάτες ( ψιλοκομμένες )
  • 300 γρ άσπρο Ρύζι
  • ½ κουταλιά Κουρκουμά
  • 500 γρ ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά
  • 750 ml ζωμό Λαχανικών
  • 2 κουταλιές Βούτυρο
  • 1 δέσμη φρέσκο Κόλιανδρο (ψιλοκομμένο )
  • Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα τηγανίζετε για 4 λεπτά.

Μετά προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ψήνετε για ένα λεπτό ακόμη.

Προσθέτετε το ρύζι και τον κουρκουμά. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ακόμη λεπτά και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα.

Προσθέτετε τα θαλασσινά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Μεταφέρετε το πιλάφι σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, το βούτυρο ανακατεύοντας ελαφρώς.

Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και ψήνετε για 45 λεπτά.

Τέλος, το σερβίρετε ζεστό με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο από πάνω.

Facebook  | Instagram | You Tube

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.giorgoserotokritou.com

 

 

Share.

Leave A Reply