Υλικά
- 2 κιλά άκρες από Χοιρινά παϊδάκια (spare ribs)
- 4 κουταλιές Μέλι
- 6 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές Μουστάρδα (κατά προτίμηση με κόκκους)
- 4 κουταλιές σάλτσα Σόγιας
- 2 κουταλιές Ξίδι βαλσαμικό
- 2 κουταλιές Κόλιανδρο ξερό (χοντρά κοπανισμένο)
- 1 κουταλάκι Τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουταλάκι Πάπρικα
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά, κάνοντας μαριναδα.
Μετά βάζετε μέσα τα παϊδάκια και ανακατεύετε με τα χέρια σας ώστε να βραχούν καλά μέσα στο μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε για τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα και χωρίς να το σκουπίσετε, το μεταφέρετε αμέσως στο ταψί. (το μπολ με τη μαριναδα που σας έχει μείνει, το κρατάτε στην άκρη ).
Ψήνετε τα παϊδάκια στο φούρνο για 30 λεπτά και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Αλείφετε τα παϊδάκια με λίγη από τη μαρινάδα που έχει απομείνει στο μπολ.
Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν μια σκουρόχρωμη και τραγανή κρούστα.
Τέλος, τα βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως.
Facebook | Instagram | You Tube
ΠΗΓΗ: www.giorgoserotokritou.com