Υλικά

  • 1 συσκευασία Ζυμαρικά Πολύσπορο Πενάκι Ριγέ (βρασμένα)
  • 3 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κουταλάκι Σκόρδο (τριμμένο)
  • 12 μέτριες Γαρίδες (καθαρισμένες)
  • 300 γρ Μύδια (χωρίς κέλυφος)
  • ½ φλιτζάνι Κρασί λευκό
  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένη Ντομάτα
  • 1 πρέζα Ζάχαρη
  • 1 δέσμη φρέσκο Βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente. Τα κρατάτε ζεστά στην άκρη βάζοντας τους λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μετά προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε για 3 λεπτά . Στη συνέχεια προσθέτετε τα μύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά.

Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά από το τηγάνι.

Μετά ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για 8 λεπτά.

Τέλος, ρίχνετε μέσα τα ζυμαρικά και τον βασιλικό. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Facebook  | Instagram | You Tube

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.giorgoserotokritou.com

Share.

Leave A Reply