Υλικά

  • 6 Αυγά
  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι Σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι Καρυδόψιχα (θρυμματισμένη )
  • 1 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 φακελάκι Βανίλια
  • 1 κουταλάκι Κανέλα
  • Λίγο Γαρύφαλλο σκόνη

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια Ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια Νερό
  • 1 κουταλιά Κονιάκ

Εκτέλεση

Μέσα στο μίξερ με το σύρμα χτυπάτε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.

Έπειτα βάζετε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά με βάση την πιο πάνω κάρτα υλικών και ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.

Τέλος σιροπιάζετε με χλιαρό σιρόπι την κρύα καρυδόπιτα.

Facebook  | Instagram | You Tube

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.giorgoserotokritou.com

Share.

Leave A Reply