Υλικά
- 6 Αυγά
- 1 φλιτζάνι Ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι Σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι Καρυδόψιχα (θρυμματισμένη )
- 1 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ
- 1 φακελάκι Βανίλια
- 1 κουταλάκι Κανέλα
- Λίγο Γαρύφαλλο σκόνη
Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια Ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια Νερό
- 1 κουταλιά Κονιάκ
Εκτέλεση
Μέσα στο μίξερ με το σύρμα χτυπάτε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.
Έπειτα βάζετε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά με βάση την πιο πάνω κάρτα υλικών και ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.
Τέλος σιροπιάζετε με χλιαρό σιρόπι την κρύα καρυδόπιτα.
Facebook | Instagram | You Tube