Υλικά

  • 1 συσκευασία Σπαγγέτι (βρασμένα )
  • 8 φέτες Μπέικον (κομμένο )
  • 1 κουταλιά Βούτυρο ανάλατο η μαργαρίνη
  • 3 κουταλιές σκληρό Τυρί (τριμμένο )
  • 3 κρόκους Αυγών ( χτυπημένους )
  • Λίγο ψιλοκομμένο Μαϊντανό
  • Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.

Όταν βράσουν, τα αφήνετε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι, χωρίς να ρίξετε κρύο νερό, μόνο λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.

Σε ένα τηγάνι, βάζετε βούτυρο και σοτάρετε το μπέικον.

Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε τους κρόκους μαζί με το σκληρό τυρί και με ένα σύρμα χτυπάτε δυνατά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στη συνέχεια, ρίχνετε τα σπαγγέτι στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το μείγμα των αυγών, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

Τέλος, προσθέτετε τον μαϊντανό και αν χρειαστεί λίγο από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά.

Σερβίρετε την καρμπονάρα ζεστή με μπόλικο τυρί και καλό λευκό κρασί.

Facebook  | Instagram | You Tube

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.giorgoserotokritou.com

Share.

Leave A Reply