Υλικά
- 4 μικρές Χοιρινές μπριζόλες
- 10 κουταλιές Ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι Ζωμός (ζεστός)
- 4 κουταλιές Μέλι
- 3 κουταλιές Γαλλική Μουστάρδα
- 3 σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένες )
- 1 κουταλάκι Κρεμμύδι (σε σκόνη)
- 1 κουταλιά φρέσκο Θυμάρι (θρυμματισμένο )
- ½ κουταλάκι Κουρκουμά
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνετε τις μπριζόλες και τις κτυπάτε καλά με έναν μπάτη (αυτό μπορεί να σας το κάνει και ο κρεοπώλης σας).
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε τις μπριζόλες και ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ανακατεύετε καλά και ακολούθως κλείνετε το μπολ με μια μεμβράνη.
Μεταφέρετε τις μαριναρισμένες μπριζόλες στο ψυγείο για 3 ώρες.
Βγάζετε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνετε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Βάζετε σε χαμηλή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί.
Μετά, βάζετε μέσα μια-μια τις μπριζόλες χωρίς πολλά υγρά από τη μαρινάδα (δεν την πετάτε ωστόσο, αλλά την κρατάτε στην άκρη ).
Τις αφήνετε να ροδίσουν για 6 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά να δυναμώνετε τη φωτιά. Ρίχνετε μέσα τη μαρινάδα που απέμεινε .
Κλείνετε με καπάκι και χαμηλώνετε τέλος τη φωτιά.
Τέλος, ψήνετε για 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά και σερβίρετε τις μπριζόλες σας, παρέα με παγωμένη μπύρα.
Facebook | Instagram | You Tube