Υλικά
Για το Κέικ
- 3 φλιτζάνια Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις )
- 2/3 του φλιτζανιού Ζάχαρη
- 1 κουταλάκι Αλάτι
- 1 κοφτή κουταλιά Μπέικιν Πάουντερ
- 1 κουταλάκι μαγειρική Σόδα
- 2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό Πορτοκάλι
- ¼ φλιτζανιού άοσμο Λάδι
- 3 κουταλιές ξύσμα Πορτοκάλι
- 1 φακελάκι Βανίλια
Για τη Σαντιγί
- 2 φλιτζάνια Κρέμα καρύδας (θερμοκρασία ψυγείου)
- 3 κουταλιές σιρόπι Σφένδαμου
- 1 κουταλάκι σκόνη Χαρουπιού
Για το Γαρνίρισμα
- Λίγο Χαρουπόμελο
Εκτέλεση
Για το Κέικ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη λευκή ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη βανίλια και ανακατεύετε.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζετε τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το άοσμο λάδι. Ανακατεύετε. Ρίχνετε στο μείγμα με τον χυμό σταδιακά το μείγμα με τα ξηρά υλικά και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μετά με ένα πινέλο, αλείφετε τη φόρμα για το κέικ και την αλευρώνετε. Ρίχνετε το μείγμα μέσα.
Στη συνέχεια ψήνετε στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Όταν ψηθεί, αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Μετά το βγάζετε από τη φόρμα και το αφήνετε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Για τη Σαντιγί
Παγώνετε τον κάδο του μίξερ μέσα στο ψυγείο και μετά βάζετε μέσα την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφένδαμου, τη σκόνη χαρουπιού και χτυπάτε με το σύρμα του μίξερ καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
Για το Γαρνίρισμα
Τέλος κόβετε το κέικ στη μέση και απλώνετε αρκετή από τη σαντιγί. Τοποθετείτε το άλλο κομμάτι του κέικ από πάνω και βάζετε ξανά την υπόλοιπη σαντιγί. Πασπαλίζετε πάνω από το κέικ το χαρουπόμελο και σερβίρετε.
Facebook | Instagram | You Tube
ΠΗΓΗ: www.giorgoserotokritou.com