Υλικά
- 250 γρ.Ρύζι για ριζότο (Arborio)
- 150 γρ. Σπαράγγια
- 50 γρ. Βούτυρο (ανάλατο )
- ½ Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο )
- ½ φλιτζάνι λευκό Κρασί
- 3 κουταλιές τυρί Παρμεζάνα (τριμμένη)
- 3/4 του λίτρου Ζωμό λαχανικών
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνετε τα σπαράγγια και κόβετε το κάτω λευκό μέρος και το πετάτε.
Μετά κόβετε τα σπαράγγια σε ροδέλες και τα κρατάτε στην άκρη.
Βάζετε σε ένα τηγάνι το μισό βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, σε χαμηλή φωτιά.
Μετά προσθέτετε τις ροδέλες από τα σπαράγγια και τις αφήνετε να ροδίσουν για 3 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το λευκό κρασί και αφήνετε το να εξατμιστεί.
Προσθέτετε λίγο-λίγο τον ζωμό των λαχανικών, ανακατεύοντας. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Τέλος, προσθέτετε αλάτι , πιπέρι την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
Facebook | Instagram | You Tube
ΠΗΓΗ: https://www.giorgoserotokritou.com/