Για το ψάρι
- 3 φιλέτα φρέσκου Μπακαλιάρου (κομμένα στη μέση )
- 2 κουταλιές Ελαιόλαδο
- Λίγο αλεύρι
Για τη σάλτσα
- 1 φλιτζάνι λευκό Κρασί
- 1/4 Κρεμμύδι (πολτοποιημένο)
- 1 κουταλιά χυμό Λεμονιού
- 1 κουταλιά φρέσκα Κρέμα
- 12 κουταλιές Βούτυρο ( κομμένο σε κύβους )
- 2 σκελίδες Σκόρδο (κομμένες στη μέση )
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το κρασί, το κρεμμύδι και το χυμό λεμονιού. Βράζετε το μείγμα μέχρι να μειωθεί στο μισό.
Μετά προσθέτετε την κρέμα και το σκόρδο. Ανακατεύετε με ένα σύρμα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, έναν κύβο τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν λιώσει το βούτυρο, συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να είναι αρκετά σφιχτή η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε . Όταν θα είναι έτοιμη, την αφήνετε στην άκρη.
Για το ψάρι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί.
Παίρνετε τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα περνάτε μέσα από το αλεύρι. Τα τοποθετείτε στο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω. Τα αφήνετε για 3 λεπτά και τα γυρνάτε από την άλλη μεριά για ακόμα 3 λεπτά .
Όταν θα είναι έτοιμο το ψάρι, το σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα βουτύρου.
Facebook | Instagram | You Tube