Υλικά
- 8 φέτες τυρί Edam
- 8 φέτες Ψωμί του τοστ
- 8 φέτες Ζαμπόν
- λίγο Πιπέρι
- λίγο Βούτυρο για το ψωμί
Για την κρέμα
- 300 γρ. φρέσκο Γάλα
- 50 γρ. Βούτυρο
- 60 γρ. Αλεύρι
- 4 κουταλιές Κεφαλοτύρι
- 1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι & Πιπερι
Για το σερβίρισμα
- 1 τηγανητό Αυγό
- Λίγο ψιλοκομμένο Σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρoλάκι και το αφήνετε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι δέσει η κρέμα.
Αλατοπιπερώνετε. Ακολούθως προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύετε καλά.
Για το Croque Madame
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
Παίρνετε τις 4 φέτες ψωμί και τις αλείφετε με λίγο βούτυρο. Βάζετε 2 φέτες τυρί και 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί. Μετά κάνετε μια λεπτή στρώση με την κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι.
Καλύπτετε τα Croque Madame με τις υπόλοιπες 4 φέτες ψωμί, κλείνοντας από πάνω .
Μετά αλείφετε με λίγο ακόμα βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνετε για 10 λεπτά στο φούρνο σε ένα ταψί.
Στη συνέχεια τα βγάζετε από το φούρνο και προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
Ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.
Τέλος σερβίρετε με τηγανιτό αυγό από πάνω και ψιλοκομμένο σχινοπρασο.
Facebook | Instagram | You Tube
ΠΗΓΗ: www.giorgoserotokritou.com