Υλικά
- 1 ½ κιλό Κότσι χοιρινό
- 3 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 330 ml μαύρη Mπύρα
- 500 ml ζωμό Λαχανικών
- 2 σκελίδες Σκόρδο (καθαρισμένες, κομμένες στη μέση )
- 1 κουταλιά Μουστάρδα
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες )
- 3 κλωναράκια φρέσκο Δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο )
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Για αρχή , πλένετε το κότσι με κρύο νερό και το σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας. Μετά με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε το δέρμα, περιμετρικά, σε ευθείες γραμμές.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι.
Στη συνέχεια, απλώνετε με τα χέρια σας το μείγμα της μουστάρδας σε όλη την επιφάνεια του χοιρινού, καθώς και ανάμεσα στις σχισμές.
Μετά σε ένα ταψί τοποθετείτε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου, τη μαύρη μπύρα και τον ζωμό λαχανικών.
Στη συνέχεια, τοποθετείτε με προσοχή όρθιο το κότσι, στο κέντρο του ταψιού, προσπαθώντας να μην βραχεί πολύ η πέτσα για να γίνει τραγανή.
Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το χοιρινό κότσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Ανά τακτά διαστήματα το ραντίζετε με τα υγρά που έχει στο ταψί με ένα κουτάλι.
Όταν περάσουν οι δύο ώρες, ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Τέλος, το σερβίρετε με πατάτες της επιλογής σας, λαχανικά ή σαλάτα.
Tip: Για μία πιο γλυκιά γεύση μπορείτε να προσθέσετε μια μεγάλη κουταλιά μέλι στην επιφάνεια του.
Facebook | Instagram | You Tube
ΠΗΓΗ: www.giorgoserotokritou.com