Υλικά
- 1 κιλό Κοτόπουλο (κομμένο σε μέτρια κομμάτια )
- ½ φλιτζάνι Βούτυρο
- 2 Κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα )
- 1 Καρότο (κομμένο σε τετραγωνάκια )
- 2 σκελίδες Σκόρδο (τριμμένο )
- 1 κουταλάκι Τζίντζερ (τριμμένο )
- 1 πρέζα κρόκος Κοζάνης [σαφράν]
- 1 κουταλιά μπαχαρικό Γκαράμ Μασάλα
- 1 κουταλάκι Κουρκουμά
- 1 κουταλάκι Κάρδαμο (τριμμένο )
- 1 κουταλάκι Κύμινο
- 1 ½ φλιτζάνι Ρύζι Καρολίνα
- 3 φλιτζάνια Νερό
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε.
Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, προσθέτετε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν καλά.
Στη συνέχεια πρόσθετε τα υπόλοιπα αρωματικά και ανακατεύετε για 2 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Ρίχνετε το νερό, ανακατεύετε και κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί μέχρι να τραβήξει το ρύζι όλα τα υγρά.
Τέλος, σβήνετε τη φωτιά και σερβίρετε.
Tip: Αν θέλετε να είναι πιο καυτερό και πικάντικο το φαγητό σας, προσθέτετε καυτερή πιπεριά την ώρα που σοτάρετε τα αρωματικά.
Facebook | Instagram | You Tube