Υλικά
- 1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για Πίτες
- 3 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 Καρότα (τριμμένα)
- 2 κοτσάνια Σέλινο (κομμένα σε κυβάκια )
- 1 φλιτζάνι Καρύδια (χοντροαλεσμένα)
- 1 κιλό κιμάς Χοιρινός
- 3 κουταλιές πελτέ Ντομάτας
- 1 κουταλάκι Ζάχαρη
- 330 ml ζωμό Λαχανικών
- 4 κλωναράκια Δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
- 4 κλωναράκια Θυμάρι (ψιλοκομμένο)
- 200 γρ. Κεφαλοτύρι (τριμμένο)
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτετε το καρότο και το σέλινο.
Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς προσθέτετε τα καρύδια και σοτάρετε για 2 λεπτά. Μετά προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτετε το μπελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά. Μετά ρίχνετε το ζωμό, τα αρωματικά και αφήνετε στη φωτιά να δέσει.
Ρίχνετε το κεφαλοτύρι, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Λαδώνετε ένα ταψάκι (25×35 εκ) και στρώνετε 2 φύλλα. Ραντίζετε με ελαιόλαδο Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα μισά φύλλα της συσκευασίας για το κάτω μέρος της κιμαδόπιτας.
Ρίχνετε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα της βάσης και βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα για να καλύψετε τη γέμιση με τον ίδιο τρόπο, ραντίζοντας με ελαιόλαδο κάθε φορά.
Τυλίγετε λίγο τα πλαϊνά προς τα μέσα και ραντίζετε με ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
Χαράζετε την πίτα σε 12 κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.
Facebook | Instagram | You Tube