Υλικά
- 2 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 500 γρ. Αρνίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο )
- 1 μεγάλο Καρότο (κομμένο τετραγωνάκια )
- 1 φλιτζάνι Αρακά
- 2 σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένες )
- 2 κουταλιές Worcestershire sauce
- 1 κουταλιά Ντοματοπελτέ
- 2 κλωναράκια φρέσκο Θυμάρι (ψιλοκομμένο)
- 2 κλωναράκια φρέσκο Δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
- 250 ml κόκκινο Κρασί
- 300 ml ζωμός Λαχανικών
- 1 κιλό Πατάτες (ξεφλουδισμένες & κομμένες σε χοντρά κομμάτια)
- 50 γρ. Βούτυρο
- 2 κρόκοι Αυγών
- Λίγο Κεφαλοτύρι τριμμένο
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά και το σκόρδο. Ανακατεύετε.
Μετά τη Worcestershire sauce, το ντοματοπελτέ και τα μυρωδικά, αφήνετε να βράσει για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε το κόκκινο κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά.
Μετά προσθέτετε τον ζωμό και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν θα είναι έτοιμος, αδειάζετε και απλώνετε τον κιμά σ’ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Αφήνετε στην άκρη.
Εντωμεταξύ βράζετε τις πατάτες σε καυτό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνετε να στραγγίσουν και τις λιώνετε σε πουρέ μέσα σ ‘ένα σκεύος.
Προσθέτετε τους κρόκους και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα (Ο πουρές πρέπει να είναι αρκετά σφιχτός).
Όταν θα είναι έτοιμος ο πουρές, τον μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με αστεροειδή μύτη και κάνετε στρώσεις πάνω από τον κιμά στο πυρίμαχο σκεύος σε όλη την επιφάνεια.
Τέλος, πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Facebook | Instagram | You Tube