Επένδυση στη μυθοπλασία κάνει και για τη σεζόν 2023-2024 ο ΑΝΤ1 καθώς ετοιμάζει τέσσερις νέες παραγωγές, ενώ οι «Παγιδευμένοι» έχουν ήδη πάρει το πράσινο φως για δεύτερη χρονιά. Το κανάλι του Αμαρουσίου εκτός από τη «Μάγισσα», τις «Ψυχοκόρες» και το «Ο πρώτος από εμάς», έχει άλλη μία παραγωγή στα σκαριά με τον τίτλο «Γυναίκες της φωτιάς», που βασίζεται στη μίνι σειρά γαλλικής παραγωγής «Le Bazar de la Charite» που έκανε τεράστια επιτυχία κατά την προβολή του στο Netflix το 2019.
Η ελληνική εκδοχή της σειράς θα είναι σε παραγωγή της Tanweer και θα προβληθεί με τη νέα σεζόν στον ΑΝΤ1 ενώ οι ιθύνοντες βρίσκονται σε συζητήσει για το ποιες κυρίες της υποκριτικής θα απαρτίζουν τους βασικούς ρόλους της ιστορίας. Το σενάριο θα αναλάβει η Ρένα Ρίγγα και τη σκηνοθεσία ο Γρηγόρης Καραντινάκης.
Η υπόθεση θα περιστρέφεται γύρω από τρεις γυναίκες και τον απόηχο της πυρκαγιάς ενός μεγάλου εμπορικού καταστήματος, που αλλάζει ριζικά τις ζωές τους. Η υπόθεση θα «ακουμπά» σε κοινωνικά ζητήματα και ακραίες συμπεριφορές, καθώς μετά τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν και οι τρεις γυναίκες είναι αποφασισμένες να γλιτώσουν από τους κακοποιητές τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους υπερασπιζόμενες όλα όσα αξίζουν.
To «Bazar de la Charite» ήταν μια ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση που ενορχηστρώθηκε από τη γαλλική καθολική αριστοκρατία στο Παρίσι το 1885. Ωστόσο, το Bazar έγινε γνωστό για τη φωτιά του 1897 που στοίχισε τις ζωές σε 126 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μέλη της αριστοκρατίας. Ολα ξεκίνησαν όταν οι διοργανωτές για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο, είχαν σκοπό να εγκαταστήσουν κινηματογράφο με λαμπτήρες αιθέρα. Το απόγευμα της 4η Μαΐου του 1897 ο υπεύθυνος προβολής της ταινίας ζητά από τον βοηθό του να του ρίξει λίγο φως προκειμένου να γεμίσει ξανά τη λυχνία με αιθέρα.
Ομως αντί ο βοηθός να ανοίξει την κουρτίνα για να μπει φως από τον δρόμο, κάνει το λάθος και ανάβει σπίρτο. Η κακή μόνωση του δωματίου προκαλεί την ανάφλεξη του αιθέρα και η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε παντού. Περίπου 126 άτομα πέθαναν. ενώ πάνω από 200 υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και εγκαύματα. Η τραγική είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου στις εφημερίδες της εποχής, κυρίως επειδή δεν υπήρχαν κατάλληλες έξοδοι κινδύνου. Η κατάσταση των απανθρακωμένων θυμάτων ήταν τέτοια που τα οδοντιατρικά αρχεία ήταν απαραίτητα για την ταυτοποίηση. κάτι που από μόνο του έγινε ορόσημο στην πρώιμη ιστορία της ιατροδικαστικής!
Πηγή: tv24