Υλικά
Για τα σπρινγκ ρολς
- 25 φύλλα Σπρινγκ Ρολς
- 2 κρόκοι αυγών (χτυπημένοι και αραιωμένοι με λίγο νερό)
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για την γέμιση
- 100 γρ. Σησαμέλαιο
- 2 Καρότα ( κομμένα ζουλιέν )
- ½ Λάχανο (κραμπί στα κυπριακά/ κομμένο σε λεπτές φέτες )
- 2 Κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες )
- 1 Πιπέρια κόκκινη (κομμένη ζουλιέν)
- 1 Πιπέρια κίτρινη (κομμένη ζουλιέν )
- 1 σκελίδα Σκόρδο (ψιλοκομμένη )
- 50 γρ. Τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι & Πιπέρι
Για τη σάλτσα σόγιας
- 400 γρ. χυμό Πορτοκαλιού
- 160 γρ. Ζάχαρη
- 160 γρ. Ξίδι λευκό
- 450 γρ. Κέτσαπ
- 50 γρ. Worcestershire sauce
- 20 γρ. Σησαμέλαιο
- 20 γρ. Tabasco
- 100 γρ. σάλτσα Σόγιας
- Λίγο ψιλοκομμένο Σκόρδο
Εκτέλεση
Για τη γέμιση λαχανικών
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά, ξεκινώντας πρώτα από το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα.
Αφήνετε τα λαχανικά να μαραθούν ελαφρώς και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο . Όταν θα είναι έτοιμα, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.
Για τα σπρινγκ ρολς
Τοποθετείτε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας, με τη γωνία να βλέπει προς εσάς.
Μοιράζετε ισόποσα τη γέμιση και τοποθετείτε την ανάλογη ποσότητα στο κέντρο και προς τα κάτω του φύλλου, σε λεπτή γραμμή, παράλληλα με την επιφάνεια εργασίας, αφήνοντας απόσταση από τις άκρες του φύλλου.
Ανασηκώνετε τη γωνία που είναι κοντά σας και τη φέρνετε πάνω από τη γέμιση ώστε να συναντήσει το φύλλο από την άλλη πλευρά.
Σπρώχνετε ελαφρά προς τα εσάς ώστε να σφίξει καλά η γέμιση μέσα στο φύλλο.
Πατάτε τις άκρες διαδοχικά στο σημείο που τελειώνει η γέμιση και φέρνετε τη δεξιά άκρη προς τα αριστερά και την αριστερή προς τα δεξιά, ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα ενός ανοιχτού φακέλου.
Αλείφετε τις άκρες με λίγο αυγό και τυλίγετε σφιχτά, προσέχοντας να κολλήσουν οι άκρες καλά.
Τηγανίζετε στους 160 – 170 βαθμούς σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Με μια τρυπητή κουτάλα αποσύρετε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα σόγιας
Ζεσταίνετε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί καραμέλα. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ξίδι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί με ένα σύρμα .
Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε να συμπυκνωθεί. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά.
Τέλος, σερβίρετε τα τραγάνα σπρινγκ ρολς με τη σάλτσα σόγιας .
Facebook | Instagram | You Tube
ΠΗΓΗ: www.giorgoserotokritou.com