Υλικά
- 3 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 3 χρωματιστές Πιπεριές (κομμένες μπαστουνάκια )
- 2 Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα )
- 5 Ντομάτες ( ψιλοκομμένες )
- 300 γρ άσπρο Ρύζι
- ½ κουταλιά Κουρκουμά
- 500 γρ ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά
- 750 ml ζωμό Λαχανικών
- 2 κουταλιές Βούτυρο
- 1 δέσμη φρέσκο Κόλιανδρο (ψιλοκομμένο )
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα τηγανίζετε για 4 λεπτά.
Μετά προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ψήνετε για ένα λεπτό ακόμη.
Προσθέτετε το ρύζι και τον κουρκουμά. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ακόμη λεπτά και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα.
Προσθέτετε τα θαλασσινά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Μεταφέρετε το πιλάφι σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, το βούτυρο ανακατεύοντας ελαφρώς.
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και ψήνετε για 45 λεπτά.
Τέλος, το σερβίρετε ζεστό με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο από πάνω.
Facebook | Instagram | You Tube
ΠΗΓΗ: www.giorgoserotokritou.com